…är en fråga vi ofta får. Det kan tyckas vara en djungel det här med överdrag men har du svaret på två frågor har du kommit långt!

  1. Har jag ett strykbord av sträckmetall eller spånskiva?
  2. Vilken storlek på strykytan har jag?

Har du vårt strykbord Ballade med spånskiva ska du välja vårt överdrag Daisy som är speciellt anpassat för formen som våra spånskivor har.

Om du däremot har ett sträckmetallbord är det lite fler val du behöver göra:
Först kollar du som sagt vilken strykyta du har, våra vanligaste bord har strykytan 38×120 cm eller 32×112 cm.
Sen behöver du bestämma dig för om du vill ha ett överdrag i ren bomull som är det absolut vanligaste valet eller ett med metalliserad yta.
Våra metalliserade överdrag har en beläggning av små aluminiumflagor vilket gör att värmen reflekteras vid strykning och ger ett snabbare strykresultat…..alltså sparar du både energi och pengar;)
Vill du testa metalliserat? Då är det Peggy eller Oscar som gäller.

Vår absoluta storsäljare bland överdragen är Mary – ett bomullsöverdrag med extra kraftig filtstoppning och ett medföljande gummiband som håller överdraget stadigt på plats.

Inget undantag utan regel även hos oss, vi har förstås en del specialbord som har sina egna passformer och då också ett eget överdrag. Har du t.ex. något av våra skjortstrykbord Facile ska du välja överdragen Fanny eller Fanny Express beroende på storleken på strykytan. Har du kanske har satsat på en extra stor strykyta och har vårt strykbord Grande hemma, då är överdraget Gloria för dig. Vårt superstabila och specialformade strykbord Companion behöver överdraget Nelly.

Sist och faktiskt också minst, till våra nyheter Tempo och Tempo Eject passar överdraget Fiona utmärkt!

Vilket överdrag du än väljer kan du vara helt säker på att du får ett Oeko-texcertifierat överdrag i 100% bomull
och rejäl stoppning – allt för att passa våra strykbord perfekt!

Hoppas det känns det lite enklare i valet nu? Om inte, fråga oss, vi hjälper dig gärna!