Vårt samhälle


Det hjälper att försöka förstå. De flesta av världens barn har det inte lika bra som våra. Det mest självklara är oftast det som saknas mest. För oss på Rörets är det självklart att bidra på många olika sätt, och genom många olika organisationer. Att hjälpa ger kanske en viss insikt om hur det kan vara att sakna rent vatten och mat, tak över huvudet och mediciner.
Riktigt förstå kan vi nog aldrig.

SINI Hargushay Primary School

Vårt moderbolag Sinituote Oy bygger just nu en grundskola i Gendabi village i Tanzania.
Byggprojektet startade 2007 och kommer att pågå i 10 år.

Målet är att bygga en skola för 1000 elever samt boende för lärare. I tillägg till att bygga skolan kommer Sinituote även att bidra med studiematerial och skoluniformer.

Dessutom delas varje år ut stipendier till skolans 10 bästa elever för att ge dem en chans att fortsätta sina studier efter att de lämnat SINI Hargushay Primary school.

Radiohjälpen – Världens Barn

Utgångspunkten för Världens Barn är att alla barn har rätt till hälsa, skola och trygghet.
Därför jobbar Radiohjälpen Världens barn ständigt med att förbättra förutsättningarna för de barn som lever i utsatthet och fokuserar specifikt på hälsa, skola och trygghet. För när barn har en god hälsa, möjlighet till utbildning och lever i trygghet, ökar deras chanser betydligt att få en bra framtid.

I stället för sedvanliga julklappar till våra kunder ger vi på Rörets sedan flera år tillbaka en julgåva till organisationen Radiohjälpen Världens Barn.

Förhoppningsvis har vi på detta sätt hjälpt något barn att få livsglädjen tillbaka.

Cancerfonden

Vi på Rörets Industrier är stolta över att vara Cancerfondens företagsvän.
Genom en årlig gåva är vi med och bekämpar cancer.

Vi tror att vårt engagemang gör nytta!

Team Rynkeby

Merparten av pengarna som Team Rynkeby samlar in i Norden går till forskning om barncancer. Nedslående fakta är att ett av 450 barn drabbas av cancer innan barnet fyller 15 – och vart femte barn överlever inte sjukdomen. Det gör barncancer till den dödligaste sjukdomen bland barn i åldern 1–15 år.

Vi på Rörets hoppas att genom vårt bidrag kan vi göra det något lättare för någon av de drabbade familjerna.

Mustaschkampen

Varje dag, varje månad, varje år får tusentals män diagnosen prostatacancer! Mer pengar behövs i kampen mot Sveriges vanligaste cancersjukdom.
Vi är stolta över att vara en del av Mustaschkampen!

Vi hoppas att med vår hjälp kan forskningen ta ytterligare ett steg framåt.